Renoveringstips från Snickare Gagnef

Har det blivit dags att renovera där hemma? Det är alltid kul att förnya samt förändra i hemmet och självklart är det viktigt att slutresultatet blir bra. Här kommer vi med tips renovering för både hus och lägenheter, som kommer att göra det hela mycket smidigare för dig. Det finns en hel del saker att tänka inom renoveringen sätts igång och det är bra att vara väl förberedd. Under en renovering kommer livet inte att se ut på samma vis som vanligt.

  • Förbered dig mentalt
  • Sätt upp en budget
  • Ha 20 procent i buffert att röra dig med
  • Använd bra hantverkare
  • Välj material med bra kvalité

Viktigt med bra förberedelser inför din renovering

Förberedelsen är A och O inför din hus- eller lägenhetsrenovering. Det finns mycket att planera och för att kunna få en bra prisuppgift är det bra att ha klart för sig vad som måste göras. Du kan gå igenom rum för rum och tänka igenom vad som behöver göras. Det finns oändligt med möjligheter när du renoverar, både när det kommer till färg och form. Det är också viktigt att du förstår att det kommer ta tid, Rom byggdes inte på en dag.


Snickare Gagnef ger renoveringstips

  • Det är viktigt att mäta rummen för att veta hur mycket material som kommer att gå åt samt hur stora vitvaror eller badkar du har plats till
  • Tänk på vad du vill förbättra med ditt hus eller lägenhet och utgå från det 
  • Om du ska köpa nya vitvaror är det bra att välja produkter med bra energiklassning, då kommer du att spara pengar på elkostnaderna efter att din renovering är slutförd

Ta hjälp av professionella yrkesmän för din renovering

En renovering kräver yrkesmän inom ett flertal olika områden och vårt bästa tips är att du tar hjälp av utbildade yrkesmän för ett lyckat resultat. Välj seriösa hantverkare som har de certifikat och den kompetens som krävs för att arbeta ska utföra väl. På så sätt kommer de täckas av din försäkring.


Du kan kontakta oss på Snickare Gagnef för en gratis offert för din renovering. Ju mer information du uppger desto enklare är det att utföra offerten. Vi samarbetar enbart med proffs och du kan lita på att jobbet kommer att utföras på ett exemplariskt sätt.  Så slappna av och njuta under tiden andra sköter arbeta åt dig med trygghet och kvalité.

Vi strävar alltid efter nöjda kunder

Andra hjälpsamma tips inför renoveringen

När du sätter upp budget för din renovering är det klokt att ha lite extra pengar att lägga till vid behov. På så sätt behöver du inte känna dig helt låst med din uppsatta budget. Om du har barn kan det vara bra om de kan resa bort under en del av renoveringen eller att du har tid att sysselsätta dem. Då slipper de anpassa sig alltför mycket efter vad som pågår. Glöm inte heller att nyttja ROT-avdrag för att få lägre arbetskostnader för hantverkare du anlitar.