Kostnad för om- och tillbyggnad

Inte ens vi på TE Bygg & Plåt, din lokala byggfirma i Gagnef kan inte avgöra den exakta kostnaden för din tillbyggnad eller renovation, allt handlar om storlek, materialval och arbetskraft. För att du ska få klarhet om kostnaden för din kommande tillbyggnad var vänligen att skicka en förfrågan via vårt kontaktformulär. Platsbesök och offert är alltid gratis! Tänk även på att om du planerar att ha exempelvis badrum eller kök i utbyggnaden blir det dyrare än bara ett utrymme som exempelvis ett vardagsrum.
 

Anledningar till varför man vill göra en om- eller tillbyggnad av sin bostad

Kanske handlar om att det har blivit fler i familjen och det behövs mer plats. Att bygga om eller renovera kommer att ta tid och kostar pengar. Du kan välja att göra det själv eller ta hjälp av en professionell snickare från Gagnef eller din lokala ort. Att göra jobbet själv kan spara pengar, men vissa saker kan du behöva ta hjälp med.

Planera om- eller tillbyggnad i Dalarnas Län

Som tidigare nämnt är det på förhand svårt att ange en exakt kostnad för en tillbyggnad eller ombyggnad. Slutkostnaden beror på parametrar som exempelvis projektets storlek, materialval och hur mycket ROT-avdrag du får lov att göra för arbetskostnaden. Slutpriset beror även på ditt val av grund, tak och golv med. Kontakta gärna våra snickare i Gagnef inför din tillbyggnad eller ombyggnad i Dalarna.

Vi hjälper dig gärna med planeringsarbetet och att räkna ut priset inför ditt kommande projekt


Viktiga frågor att besvara inför din ombyggnad eller tillbyggnad

  1. Storlek på byggnaden
  2. Vart ska den placeras
  3. Om det ska vara ett vardagsrum, badrum eller sovrum
  4. Materialkostnad
  5. Arbetskostnad 
  6. Om du vill ha taket anpassat för installationen av solceller

Ett annat tips är att välja samma utförare som tar ansvar för hela projektet som totalentreprenad. Kontakta gärna oss så diskuterar vi olika upplägg och alternativ inför tillbyggnader och ombyggnader med dig.

Huvudsakliga delkostnader med Snickare Gagnef

När du tar fram en budget för din ombyggnad eller tillbyggnad är ofta materialkostnad den enklaste delen att uppskatta. Lista allt material som du kommer att behöver samt ta reda på aktuella priser. Material som behövs kan vara saker som målarfärg, papp, panel och armering. Din byggfirma i Gagnef guidar dig gärna med att göra listan för just ditt projekt. 

Vid om- eller tillbyggnad har du ha rätt till ROT-avdrag som gör att du kan dra av 30 procent av arbetskostnader under förutsättning att du har betalat in tillräckligt mycket inkomstskatt. Det finns ett övre tak på 50 000 kronor per person och år för ROT-avdrag vilket är bra att ha i åtanke när du ska anlita ett byggföretag i Gagnef eller din lokala ort.

Vi erbjuder kostnadsfri offert & platsbesök!

Välkommen till TE Bygg & Plåt, ditt lokala snickeriföretag i Gagnef som hjälper dig med snickeriarbeten, renoveringar samt installation av solceller. Vi erbjuder gratis rådgivning inför ditt kommande projekt - helt utan köpkrav!