Kostnad för om- och tillbyggnad

Vi kan inte säga en exakt kostnad för tillbyggnad utan allt handlar om storlek, materialval och arbetskraft. För att du ska få klarhet om kostnaden för din kommande tillbyggnad var vänligen att skicka en förfrågan via vårt formulär. Platsbesök och offert är alltid gratis! Tänk även på att om du planerar att ha exempelvis badrum eller kök i utbyggnad blir det dyrare än bara ett utrymme för exempelvis vardagsrum. 

Anledningar till varför man vill göra en om- eller tillbyggnad av sin bostad

Kanske handlar om att det har blivit fler i familjen och det behövs mer plats. Att bygga om eller renovera kommer att ta tid och kostar pengar. Du kan välja att göra det själv eller ta hjälp av en professionell snickare. Att göra jobbet själv kan spara pengar, men vissa saker kan du behöva ta hjälp med.

  • Planera tillbyggnad i Dalarna
  • Hur stort är projektet?
  • Gör det själv eller ta in hantverkare?

Planera om- eller tillbyggnad i Dalarnas Län

Som du kanske redan har listat ut är det svårt att på förhand ange en exakt kostnad tillbyggnad eller ombyggnad. Slutkostnaden beror på parametrar som exempelvis projektets storlek, materialval och hur mycket ROT-avdrag du får lov att göra för arbetskostnaden. Det beror såklart på saker som val av grund, tak, golv med mera vad slutpriset blir. Kontakta oss inför din tillbyggnad eller ombyggnad i Dalarna.

Vi hjälper dig gärna med planeringsarbetet och att räkna ut priset inför kommande projektet

Viktiga frågor att besvara inför din ombyggnad eller tillbyggnad

  1. Storlek?
  2. Vart ska den placeras? 
  3. Ska det vara ett vardagsrum, badrum eller ett extra rum? 
  4. Materialkostnad?
  5. Arbetskostnad? 

Ett annat tips är att välja samma utförare som tar ansvar för hela projektet som totalentreprenad - Kontakta oss så diskuterar vi gärna olika upplägg med dig.

Huvudsakliga delkostnader med Snickare Gagnef

När du tar fram en budget för din ombyggnad eller tillbyggnad är ofta materialkostnad den enklaste delen att uppskatta. Lista allt material som du kommer att behöver samt ta reda på aktuella priser. Material som behövs kan vara saker som målarfärg, papp, panel och armering. Vi kan guidar dig och göra listan tillsammans för just ditt projekt. 

Vid om- eller tillbyggnad har du ha rätt till ROT-avdrag som gör att du kan dra av 30 procent av arbetskostnader under förutsättning att du har betalat in tillräckligt mycket inkomstskatt. Det finns ett övre tak på 50 000 kronor per person och år för ROT-avdrag.