Experter från byggfirma i Gagnef listar fördelarna med plåttak

Det finns många fördelar med att välja plåt som takbeklädnad, bland annat att plåttak har god hållbarhet, klarar av vind, regn och snö mycket bra och har en låg vikt. Låt vår byggfirma i Gagnef hjälpa dig med ditt plåttak.

Är det dags att lägga om taket är det vanligast att man gör takomläggningen med samma takbeklädnad som fanns innan. Detta är delvis för att det enklaste och mest praktiska alternativet och delvis för att det kan krävas bygglov om man ska byta takbeklädnad, vilket gör att det tillkommer mer administration och ytterligare kostnader.

Om du vill få hjälp med din takomläggning kan du kontakta oss på TE Bygg & Plåt som är en byggfirma i Gagnef som är experter på takrenovering. Vid intresse kan vi även installera solceller på ditt tak så länge det uppnår kriterierna för solcellspaneler.

 

Fördelar med plåttak

Plåt har använts som takbeklädnad sedan 1500-talet och är än idag mycket populärt på alla typer av fastigheter. Takplåt finns i ett stort antal olika modeller och är vanligtvis tillverkat i stål, aluminium eller koppar. Man kan välja att lägga bandplåt med falsar som ger taket ett exklusivare utseende eller takplåt i olika utföranden och färger som gör att taket kan efterlikna utseendet hos exempelvis takpannor. Nedan kan har våra snickare i Gagnef sammanställt några fördelar med plåttak. 

 

  • Bandplåt med dubbelfalsning kan ge ditt tak ett unikt utseende med en exklusiv touch som är svårt att få med andra typer av takbeklädnader. Denna lösning lämpar sig speciellt väl för herrgårdar, slott och äldre fastigheter men även privatbostäder där man vill ha ett stiligt tak.
  • Plåttak är lättare än takpannor vilket passar utmärkt för tak som inte har en kraftig takstomme. Plåttak är också ett bra alternativ om man ska göra en takomläggning på ett äldre hus där takstommen inte längre har samma hållfasthet och därmed inte klarar av tyngden från de tidigare takpannorna.
  • Att lägga ett plåttak är billigare än att lägga ett tak med exempelvis tegelpannor.
  • Med plåt får man taket helt tätt även runt skorstenar och andra genomföringar.
  • Ett plåttak har en hög hållfasthet och klarar därmed av väder och vind mycket bra. Om man dessutom underhåller ett plåttak får den en mycket lång livslängd, upp till och ibland över 50 år.

 

Låt vår byggfirma i Gagnef hjälpa dig med ditt plåttak

Ska du lägga nytt plåttak kan du vända dig till oss på TE Bygg & Plåt som är en byggfirma i Gagnef som utför tjänster åt både privatpersoner och företag. Våra duktiga plåtslagare och snickare i Gagnef är yrkesutbildade med mycket erfarenhet och utför plåthantverket med stor stolthet. Vi kan hjälpa dig med plåttak, plåtfasader men även tillverka specialdesignade plåtdetaljer.

Du är välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök eller för att ta reda på mer om oss. Vi kan inspektera ditt tak, lämna råd och därefter erbjuda dig en offert till ett rättvist pris, utan några förpliktelser. 

Vi erbjuder kostnadsfri offert & platsbesök!

Välkommen till TE Bygg & Plåt, ditt lokala snickeriföretag i Gagnef som hjälper dig med snickeriarbeten, renoveringar samt installation av solceller. Vi erbjuder gratis rådgivning inför ditt kommande projekt - helt utan köpkrav!