Passar mitt tak för solceller? Byggföretag i Gagnef förklarar

Om du har bestämt dig att installera solceller kan du vända dig till ett byggföretag i Gagnef som kan hjälpa dig med att granska förutsättningarna för din installation. Att installera solceller under rätt förutsättningar är viktigt för att få ut optimal effekt för maximal lönsamhet.

Funderar du på att installera solceller för din fastighet bör du först granska de förutsättningar som gäller så att du bättre kan planera din installation. När du ska installera en solcellsanläggning är det viktigt att solcellerna kan monteras så att de ger en bra effekt om de ska bli lönsamma. I vissa fall kan det till och med vara bra att avstå från att investera i en solcellsanläggning om förutsättningarna för solceller inte är optimala.

Vill du veta om ditt tak passar för solceller eller hur solceller fungerar allmänt kan du kontakta oss på TE Bygg & Plåt, ett byggföretag i Gagnef som är experter på solcellsinstallationer.

 

Förutsättningar för en solcellsinstallation

Idag är det populärt att installera solceller på sin privata fastighet så att man kan producera sin egen gröna elektricitet. En solcellsanläggning är inte bara miljövänlig utan kan också vara mycket lönsam över tid. Hur lönsam en solcellsanläggning är beror till stor del på de förutsättningar som råder för att kunna installera solcellerna på ett optimalt sätt.

 

1. Installera mot rätt väderstreck

För att få en maximal effekt från sina solceller ska solcellerna monteras på ett tak som är ligger mot söder. Om detta inte går kan du installera solcellerna mot sydväst eller sydöst. Det går också att installera solceller mot öster och väster men då tappar du cirka 20 % i effekt, vilket också drar ned lönsamheten en hel del.

 

2. Rätt taklutning ökar effekten

För en bra effekt ska solceller installeras på tak som har en lutning på mellan 20-50 grader. För maximal effekt ska taket ha en lutning på 40 grader i södra Sverige och 45 grader i norra Sverige. Det går också att installera solceller på ett platt tak eller på ett tak med en låg lutning om du först monterar en ställning så att du kan installera solcellerna med lutning.

 

3. Ingen skugga som drar ned solcellernas effekt

Om en eller flera solcellspaneler hamnar i skugga tappar du inte bara i effekt från dessa paneler utan hela solcellsanläggningen tappar i effekt då solpanelerna är seriekopplade. Om ditt hus ligger nära en byggnad eller träd som kommer att skugga panelerna under flera timmar varje dag är det inte lönsamt att installera solceller.

 

Vårt byggföretag i Gagnef kan installera dina solceller

Om du funderar på att installera solceller kan du kontakta oss på TE Bygg & Plåt som är ett byggföretag i Gagnef. Våra skickliga takläggare, solcellsmontörer och snickare i Gagnef utför tjänster åt privatpersoner och företag i Dalarna med omnejd. Du kan kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök för konsultation kring din solcellsinstallation eller om du vill veta mer om oss

Vi erbjuder kostnadsfri offert & platsbesök!

Välkommen till TE Bygg & Plåt, ditt lokala snickeriföretag i Gagnef som hjälper dig med snickeriarbeten, renoveringar samt installation av solceller. Vi erbjuder gratis rådgivning inför ditt kommande projekt - helt utan köpkrav!